Surukukat

Surukukkien merkitys on kertoa viimeinen tervehdys läheiselle. Autamme sopivien hautajaiskukkien valinnassa, suunnittelussa ja sidomme kauniit ja vainajan muistoa kunnioittavat surutyöt hautajaisiin.

Pisaran muotoinen surulaite, hautajaiskimppu tai pyöreä kukkalaite ovat yleisimpiä surukukkia

Yleisimmin hautaus- ja muistotilaisuuksiin viedään pisaran muotoinen surulaite, omin varsin sidottu hautajaiskimppu tai pyöreän muotoinen kukkalaite. Kukitetut seppeleet, havuseppeleet sekä eri muotoiset surutyöt kuten sydämen ja pyöreän malliset ovat erilaisia, mutta sopivia laskettavia surutöitä hautajaisiin. Surulaitteiden nauhoihin ja kortteihin sekä surunvalitteluihin on tapana liittää muistolause. Olemme koonneet erilaisia säkeitä Memoria-sivuilta ja voit lukea esimerkkejä muistolauseista täältä.

Valmiin kuvaston mukaisia surukukkia voit tilata myös EKUKKA-verkkokaupastamme. Kaikki siellä esillä olevat mallit ovat myös ostettavissa suoraan myymälästämme.

Arkun kukkalaite

Arkun päälle tehdään asiakkaan toiveesta kaunis kukkakoristus, jonka tarkoitus on kaunistaa arkkua ja tehdä juhlallisuutta hautaustilaisuuteen.

Kappelin, kirkon ja muistotilaisuuden koristelu

Hautaustilaisuus ja muistojuhla ovat hetkiä, jotka säilyvät omaisten muistoissa aina. Kauniit kukkakoristeet luovat tunnelmaa niin kappelissa kuin muistotilaisuudessa. Suunnittelemme ja toteutamme tilaisuuksiin kukkakoristeet ja ne usein tehdään, jos mahdollista, vainajan lempikukista tai –väreistä. Muistotilaisuutta koristavat usein kukat noutopöydässä, istumapöydissä sekä vainajan kuvan vieressä.