Surukukat

Surukukkien merkitys on kertoa viimeinen tervehdys läheiselle. Autamme sopivien hautajaiskukkien valinnassa, suunnittelussa ja teemme kauniit ja vainajan muistoa kunnioittavat kukkasidonnat hautajaisiin.

Pisaran muotoinen surulaite tai hautajaiskimppu ovat yleisimpiä surukukkia

Yleisimmin hautaus- ja muistotilaisuuksiin viedään pisaran muotoinen kukkalaite tai hautakimppu. Kukitetut seppeleet, havuseppeleet sekä eri muotoiset, kuten sydämen ja pyöreän malliset sidontatyöt ovat myös kauniita ja erilaisia hautajaisiin sopivia kukkalaitteita. Kukkalaitteisiin ja hautakimppuihin on tapana liittää kortti tai nauhat, joissa on muistolause. Olemme koonneet erilaisia säkeitä Memoria-sivuilta ja voit lukea esimerkkejä muistolauseista täältä.

Valmiin kuvaston mukaisia surukukkia voit tilata myös EKUKKA-verkkokaupastamme. Kaikki siellä esillä olevat mallit ovat myös ostettavissa suoraan myymälästämme.

Arkun kukkalaite

Arkun päälle tehdään asiakkaan toiveesta kaunis kukkakoristus, jonka tarkoitus on kaunistaa arkkua ja tehdä juhlallisuutta hautaustilaisuuteen.

Kappelin, kirkon ja muistotilaisuuden koristelu

Hautaustilaisuus ja muistojuhla ovat hetkiä, jotka säilyvät omaisten muistoissa aina. Kauniit kukkakoristeet luovat tunnelmaa niin kappelissa kuin muistotilaisuudessa. Suunnittelemme ja toteutamme tilaisuuksiin kukkakoristeet ja ne usein tehdään, jos mahdollista, vainajan lempikukista tai –väreistä. Muistotilaisuutta koristavat usein kukat noutopöydässä, istumapöydissä sekä vainajan kuvan vieressä.